Information möbler

Materialet

Emneborgs  tillverkar möbler av svenskt, massivt trä i FSC-märkt furu eller gran. Trä är ett levande material och kan därför röra sig när det kommer till en ny miljö med en annan luftfuktighet, i sidled eller uppåt, nivåskillnader på upp till 0,5 cm förekommer. Brädorna kan bukta något. Även torrsprickor kan uppkomma, precis som på bjälkar i gamla byggnader. Brädorna kan dra ihop sig. Kvistar, håligheter, märken, ojämnheter och kåda som finns naturligt i träet förekommer, denna torkar efter en tid. Nyansskillnader kan förekomma. Detta unika utförande välkomnar vi med stor värme då det ger bordet ännu mer liv och charm. Naturmaterial blir bara vackrare ju mer de används.


Leverans och tillverkningstid

Leveranstiden är ca 4–6 veckor. Väljer man hemleverans kan några dagar för transport tillkomma. Vi är måna om att varje bord blir av god kvalitet, och förbehåller oss därför rätten att förlänga leveranstiden om något inte blir helt bra, tex om vi inte är nöjda med målningen eller om en bräda skulle behöva göras om. Leveranstiden kan då förlängas med 1–2 veckor.

Alla Emneborgs möbler kan tillverkas i valfri längd, samt i många olika bredder.

Då möblerna är handgjorda är måtten på borden ungefärliga, dvs små avvikelser kan förekomma både i bredd och längd.

Allmänna råd

Vi använder bland annat vattenbaserad och Svanen märkt lack. Det ger en halvblank, tålig yta, men slitage kan uppstå efter en tid – speciellt på de mest utsatta ytorna. Vid behov torkas möbeln av med fuktad trasa. Placera inte möbler av trä i direkt solljus, vid element eller i rum där det förkommer kraftiga temperaturskillnader.
Använd underlägg till varma formar, kastruller osv


Utemöbler

Det bästa sättet att förlänga livslängden på sina utemöbler är att inte låta dem stå ute under bar himmel vintertid. Ställ in dem under tak när de inte används, är möblerna tunga och otympliga att flytta kan ett täckande skydd vara en god investering.


Garanti

Om skivan skulle slå sig med mer än 2 cm i nivåskillnad täcker vår garanti och ni får en ny skiva. För att garantin ska gälla ska köparen kontakta oss inom ett år från köpet.